Російський військовий літак перервав брифінг прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса і президента Литви Гітанаса Науседи. Про це повідомили на порталі "Reuters".

У Литві на авіабазі Шяуляй прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес і литовський президент Гітанас Науседа зібрали брифінг. Однак Захід перервали на третій хвилині через повідомлення про військовий літак РФ, який наблизився до повітряного простору Литви і не відповідав на повідомлення диспетчерів.

В результаті чиновників і журналістів відвели в безпечне місце. У той же час в небо піднялися іспанські винищувачі Eurofighter для супроводу російського літака.

У Міноборони Литви повідомили, що іспанські винищувачі, які розміщені в Литві в рамках місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії, здійснили виліт о 10:55 після повідомлень про те, що російський військовий літак вилетів з Калінінградської області не надавши план польоту.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Після зльоту винищувачів чиновники продовжили брифінг і Педро Санчес подякував пілотам за важку роботу, яку вони роблять для захисту Литви.

Прес-секретар Гітанаса Науседи повідомив, що загрози для учасників брифінгу не було.

Російський літак зірвав брифінг лідерів Литви та Іспанії, кадр з відео: YouTube
Російський літак зірвав брифінг лідерів Литви та Іспанії, кадр з відео: YouTube
російський літак зірвав брифінг лідерів Литви та Іспанії, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що вертоліт з українцями впав в озеро в Польщі, є постраждалі

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Камчатці літак зник з радарів, на борту було 22 людини: ведуться пошуки

Також, "Знай.uа" писав, що вертоліт жорстко вмазався в землю, прямо посеред поля з соняшниками: пілот втік