Часник був відомий багатьом народам, за допомогою нього і лікувалися, і захищалися від демонів. Рослина має властивість знижувати тиск і мінімізувати навантаження на серце. Часник здатний знижувати "шкідливий" холестерин, який провокує утворення атеросклеротичних бляшок.

На подив багатьох, але часник все ж вироджується. Настає момент, коли для отримання повноцінного здорового врожаю потрібен оновлений посівний часник.

часник, фото з pxhere

Telegram-канал "Щоденник дачника. Сад і город" розповів про нехитрі секрети, які врятують від деградації чудодійну рослину.

"Я користуюся двома способами. Перший - це бульбочками, які утворюються на перезрілих суцвіттях, якщо не обривати стрілки. Восени ці бульбочки я сію в борозенки і не викопую два роки. На третій рік поступаю як зазвичай: викопую, сушу, зберігаю. Часник виходить великий, здоровий, смачний. Другий спосіб - в один час з посівом моркви, замочую залишилися дрібні, але здорові зубчики озимого часнику в теплому слабкому розчині марганцівки приблизно на 5 годин. І саджу між рядками моркви. Коли стебла виріс часнику почнуть жовтіти, викопати і просушити. Виростає часник одним великим зубком. А потім восени висаджувати оновлений таким чином посадковий часниковий матеріал як зазвичай.",- йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, полуниця сусідам на заздрість: як підгодувати для гарного врожаю.

Як повідомляв Знай.uа, оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй.

Також портал Знай.uа писав, ідеальне лечо з помідорів і солодкого перцю: ваші рідні будуть в захваті.