В Україні міністри та їх заступники повинні отримувати не менше ста тисяч гривень в місяць.
Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив віцепрем’єр-міністр і міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Олексій Резніков, кадр з відео
Олексій Резніков, кадр з відео

"Якщо міністр прийшов без цієї безпекової фінансової подушки, то я вважаю що ні (ред. зарплата 36 тисяч грн). Міністр це політична посада, коли ти навіть на лікарняному ти маєш право голосувати на уряді і так далі. Тому ти не йдеш у відпустку нікуди, навіть якщо ти формально у відпустці тебе можуть відкликати, а рівень відповідальності вищий важко вигадати. Я вважаю, що до ста тисяч гривень це точно могла б бути нормальна зарплата", - зазначив він.

Олексій Резніков вважає, що при зарплаті 100 тисяч гривень зменшаться корупційні ризики. Тим більше такі зарплати в Україні є - судді отримують по 200 тис. грн на місяць.

"Судді по 200 тисяч отримують, при тому що у нас недовіра до суддівського до корпусу існує в суспільстві й не безпідставно. Тому я не бачу проблеми аби міністри, члени уряду, заступники міністрів мали мінімум по 100 тисяч гривень. Це не такі шалені гроші, але це реалістично, щоб спокійно не переживати, щоб родина займалася своїми справами й віддаватися повністю публічній службі", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше автоматичне списання боргів за ЖКП: українці ризикують залишитися без частини пенсій, зарплат і навіть стипендій.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай" борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців. Наказ Мін'юсту набирає чинності 6 липня, кого торкнеться автоматичне списання

Також "Знай" писав, що з харків'ян спишуть штрафи за комуналку та аліменти автоматично: як швидко знімають гроші і заарештовують рахунки.