У Білорусі вирішили порозумітися стосовно закриття кордонів з Україною. У МЗС мовчали більше тижня, і ніхто не розумів, що ж відбувається.

І ось, в понеділок, 12 липня стало відомо від глави Міністерства закордонних справ Білорусі Володимира Макея про те, що для бізнесу, туризму, а також переміщення громадян немає ніяких перешкод.

Олександр Лукашенко, фото: hromadske.radio
Олександр Лукашенко, фото: hromadske.radio

"Те, що було сказано, що ми закриваємо кордони, означає, що з урахуванням тих подій, які мали місце в останні дні, я маю на увазі те, що було показано по телебаченню останнім часом, зі зброєю, з організацією терористичних актів, анархістами і так далі, все це змушує нас пильніше дивитися на охорону наших кордонів" - сказано в повідомленні Володимира Макея.

На українському кордоні, кадр з відео
На українському кордоні, кадр з відео

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тобто, це було зроблено для того, щоб протидіяти злочинному угрупованню.

Нагадаємо, що 2 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що доручив прикордонникам повністю закрити кордони з Україною, і причиною цьому про його словами була контрабанда зброї. Тоді ж, МЗС України та Державна прикордонна служба не підтвердили закриття кордонів.

Через добу на кордоні не було ніяких ознак закриття кордонів, і тільки через тиждень в МЗС Білорусі прокоментували заяву президента.

Олександр Лукашенко, фото Strana.ua
Олександр Лукашенко, фото Strana.ua

Нагадаємо, Нацкорпус вимагає звіту від ДБР у зв'язку із заявою Зеленського по «справі вагнеровцов»

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Лукашенко збентежив малюка в лікарні своїм натяком: "Я буду твоєю глюкозою"

Знай.ua писав, Як Шевченко пов'язаний з Януковичем, ігор Лесєв виклав факти часів Майдану: "Лежить під офісом"