У неділю, 11 липня 2021 року, відбувся фінальний раунд Чемпіонату Європи з футболу між збірною Італією та Англією.

Матч пройшов у Лондоні, ставши 28 поєдинком між цими командами після останньої товариської зустрічі аж у 2018 році. І черговою поразкою Англії після серії пенальті, в ході якої три гравці збірної під проводом Гарета Саутгейта не зуміли забити гол у ворота Італії.

Герцоги Кембриджські на Євро-2020 / Фото: Getty Images
Герцоги Кембриджські на Євро-2020 / Фото: Getty Images

Спочатку Англія забила швидкий гол вже на другій хвилині після потужного удару захисника Люка Шоу, який завершив контратаку м'ячем у ближній кут. Подібне українці пам'ятають у матчі власної збірної проти англійців. Тоді наших гравців підкосило Миттєве домінування противника на полі. Але італійців це не зломило, і вони зуміли переламати хід гри в позитивну для себе сторону.

Кейт Міддлтон і принц Вільям з сином на трибунах матчу Італія-Англія (Євро-2020)
Кейт Міддлтон і принц Вільям з сином на трибунах матчу Італія-Англія (Євро-2020)

А принц Вільям, який був присутній на матчі, опинився в люті, так як на трьох темношкірих гравців, які провалили пенальті, обрушилися гнівні коментарі і образи. Чоловік вимагає, щоб інтернет-расистів знайшли і покарали.

"Мене нудить від расистських образ на адресу гравців збірної Англії після вчорашнього матчу. Абсолютно неприпустимо, щоб гравці терпіли таку огидну поведінку. Це має припинитися зараз же, і всі, хто причетний до цього, повинні понести покарання", - пише він у соціальній мережі Twitter.

Нагадаємо, засмутилися до сліз: принц Вільям і Кейт Міддлтон поникли після програшу збірної Англії на Євро-2020

Як повідомляв "Знай.ua", фанати розсекретили містичний зв'язок Євробачення і Євро-2020: Італія взяла "золото" у футболі та музиці

Знай.ua писав, гарячі Італійки показували груди після перемоги збірної на Євро-2020: "Відразу потягнулися руки"