У Міністерстві юстиції України вирішили нагадати, що таке переважне право при продажу землі, а також про порядок його реалізації. Так, якщо власник земельної ділянки вирішив продати її, орендар може скористатися своїм переважним правом - правом першочергового викупу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мін'юсту в мережі Facebook.

Земля, скріншот: YouTube
Земля, скріншот: YouTube

"Суть переважного права полягає в тому, що орендар має пріоритет (перевага перед іншими покупцями) на покупку земельної ділянки, він орендує, але за тією ціною, яку визначив продавець.

Це означає, що якщо орендодавець має намір продати орендовану ділянку, то орендар має першочергове право придбати її за запропонованими орендодавцем умовами і ціною. Орендар також зможе передати, продати своє переважне право за Договором іншій особі. Порядок реалізації переважного права при продажу землі:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Власник реєструє намір продати ділянку не пізніше, ніж за 2 місяці в Реєстрі прав (якщо продаж буде на аукціоні) або у нотаріуса (без аукціону) разом з проектом договору купівлі-продажу.

Нотаріус повідомляє суб'єктів переважного права цінним листом з повідомленням про вручення або під особисту розписку. Суб'єкт переважного права повідомляє нотаріуса про намір купити землю цінним листом з описом вкладення та з повідомленням про вручення протягом місяця.

Нотаріус при реєстрації договору перевіряє дотримання переважного права в державному реєстрі речових прав та Державному земельному кадастрі. Якщо переважне право порушили - звертайтеся до суду і внесіть суму покупки на рахунок суду.", - повідомляють представники Мін'юсту.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Олексій Резніков заявив, що міністри повинні отримувати не менше 100 тисяч на місяць: "Це не такі і божевільні гроші".

Як повідомляв Знай.uа, "Збирав" 7 років: батько не зміг продати квартиру, поки не погасив аліментний борг.

Знай.uа писав, автоматизований арешт: рахунки українців почали блокувати, що змінилося для боржників.