У середу, 14 липня, погода в Україні буде сухою і спекотною. Тільки вдень очікується мінлива хмарність. Температура повітря коливатиметься від +28 до +35, а вночі опуститься до +15. У цей день синоптики попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Зокрема, у Вінницькій, Житомирській та Чернігівській областях.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +30 до +34 градусів, вночі температура триматиметься в межах +15 +19 градусів.

У центральних областях температура вдень від +32 до +34 градусів, вночі – від +18 до +20 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +31 до +35 градусів, а вночі – від +16 до +20.

У східних регіонах – вдень у межах від +29 до +34, вночі – від +16 до +21. На півдні температура повітря - від +28 до +34 градусів вдень, нічна – від +17 до +21 градусів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Погода на 14 липня, фото Укргідрометцентр

Відомий український синоптик Наталка Діденко у Facebook повідомила, що дощів у цей день не передбачається ніде.

"Періодично відбуваються поодинокі повстання дощу, який хоча б трохи збиває пиху з високих шапок градусів. Однак поки, принаймні, диктатура спеки в Україні триває і триватиме. Цього тижня - точно. Так кажуть прогностичні моделі", - зазначила Діденко.

У Києві 14 липня прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Денна температура складе від +32 до +34, нічна – від +18 до +20.

Народний прогноз погоди на 14 липня в Україні

14 липня відзначається день пам'яті святих чудотворців Безсрібників Косми і Даміана. У селян в цей час починався сінокіс: "Кузьма і Дем'ян прийшли - на покіс пішли". До цього часу встигає малина, перші овочі. Наші предки на Кузьму і Дем'яна варили варення з агрусу. У колишні часи помітили, хороша погода 14 липня обіцяє гарну погоду 14 листопада, а якщо буде погана погода в цей день, то і 14 листопада нічого хорошого не чекай.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.