Українці й далі потерпають від спеки, шукаючи всі можливі способи охолодитися і мріючи про прохолоду. Актуальними залишаються поради, як менше пітніти влітку в спеку, адже це дійсно можливо.

Крім спеціальних антиперспірантів, які скорочують потовиділення, можна також відповідним чином скоригувати спосіб життя. Про це пише Аптека24. Проте, слід пам'ятати, що потовиділення є однією з важливих функцій організму, яка допомагає регулювати температуру тіла.

П'ять рекомендацій для зменшення потовиділення у спеку:

1. При виборі засобу від поту, врахуйте, що антиперспірант блокує потові протоки, у результаті чого піт не досягає поверхні шкірного покриву. Водночас дезодоранти не запобігають потовиділенню, а лише маскують неприємний запах.

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

2. У спеку не варто їсти гостру їжу. Також не варто зловживати солодкими та солоними продуктами, адже після їх вживання людині починає хотітися пити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

3. У спекотну погоду не варто захоплюватися напоями та продуктами, які містять велику кількість кофеїну, а також газованими та солодкими напоями. Щоб вгамувати спрагу й надмірно не пітніти в спеку, найкраще пити звичайну воду без додавання різних підсолоджувачів, барвників. Її можна злегка охолодити.

4. Важливо, щоб в спекотну погоду тіло людини не переставало дихати. До найкращих матеріалів для літніх речей відносять бавовну, льон, сатин, шифон, ситець. Намагайтеся не надягати речі з синтетичної тканини, яка не дозволяє шкірі дихати. Найкраще надягати в спеку світлі речі та взувати босоніжки. Також пам'ятайте про головні убори.

5. У спекотну погоду на вулиці найкраще перебувати в тіні, особливо в обідній час. У приміщенні найкраще встановити кондиціонер або вентилятор. Корисним буде часте вологе прибирання. Вибирайте постільну білизну з натуральних тканин. Душ краще приймати кілька разів на день.

Спека, кадр з відео
Спека, кадр з відео

Нагадаємо, найнебезпечніші страви й продукти у спеку: як не отруїтися влітку. Продукти, якими можна отруїтись у спекотну погоду

Як повідомляв портал "Знай.ua", одесит проявив милосердя, рятуючи пташку від нестерпної спеки і став зіркою: нічого милішого ви не бачили. Чоловікові вдалося не тільки врятувати пташку від спеки, а й закохати в себе українців своїм вчинком

Також "Знай.ua" писав, українці мріють про нього в спеку: 4-метрове морозиво встановило світовий рекорд. Кулінар працював протягом місяця