Міністерство юстиції попередила українців про можливі наслідки Не оплати вчасно комунальних послуг.

На офіційному сайті Мін'юсту було опубліковано відповідне повідомлення. Виявляється, в українському законодавстві через несвоєчасний платіж споживач повинен заплатити пеню, яка встановлена в договорі.

Однак відсоток боргу не повинен становити більше однієї сотої відсотка за кожен день. Загальний розмір пені не повинен перевищувати сто відсотків від суми боргу. Більш того, пеня не нараховується через наявність заборгованості держави за надані пільги або субсидії.

Комуналка, фото: кадр з відео
Комуналка, фото: кадр з відео

При цьому під час дії карантину ніхто не має права нараховувати пеню. На цей час його дію продовжено до кінця літа.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Відзначимо, що в деяких випадках представники газової служби поводяться, немов колектори і чинять психологічний тиск на споживача. Для того, щоб їм протидіяти, потрібно знати свої права.

Крім цього, боржникам можуть відмовити в субсидії. У субсидії відмовляють, якщо Управління соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

аніше повідомляли, киян попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію.

Як повідомляв Знай.ua, адвокат пояснила, чому можуть зменшити розмір аліментів на дитину: "якщо ви витратили…".

Знай.ua писав, українських пенсіонерів змусять подавати декларації :" за продаж на ринку".