Грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин, стане окрасою вашого святкового столу, а також хорошою ідеєю на щодень. Адже готується неймовірно просто, а смак його не передати словам. У рецепті вказано кількість складників для приготування 5 порцій.

Інгредієнти:

  • 4 груші;
  • 250 г борошна;
  • 225 г цукру;
  • 165 г масла;
  • 1 яйце;
  • щіпка меленої кориці (0,2 ч. л);
  • щіпка меленого імбиру (0,2 ч. л).

Приготування:

Щоб приготувати тісто для грушевого торта, спершу змішуємо 125 г масла, 100 г цукру, яйце і борошно. Має вийти еластичне тісто, яке ставимо на 30 хвилин в холод.

Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм
Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для приготування начинки, у каструлю висипаємо 100 г цукру, ставимо на маленький вогонь і мішаємо, доки він не почне танути й коричневіти. Далі додаємо 40 г масла, імбир і корицю і помішуємо доки масло не розтане.

Груші чистимо від шкірки, вирізаємо серединки й нарізаємо зручними часточками. Кидаємо їх у киплячу карамель, перемішуємо, зменшуємо вогонь і злегка протушкуємо.

Тепер на дно форми викладаємо груші, поливаємо карамеллю, в якій вони томилися. Пісочне розкачуємо і накриваємо ним груші. Краї потрібно підіткнути. Випікаємо у гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 30-40 хв. Далі даємо постояти 10-15 хвилин.

Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм
Грушевий торт, Смачна Хата / Телеграм

Нагадаємо, смачне і корисне желе з чорної смородини: краще за бабусине варення. Прості в приготуванні заготовки на зиму

Як повідомляв портал "Знай.ua", оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй. Як приготувати смачне угорське блюдо лечо на основі кабачків. Рецепт класичного лечо і з виноградом.

Також "Знай.ua" писав, солодкий лечо в банку: цей рецепт стане в нагоді кожній господині. Любителям солодкого болгарського перцю обов'язково сподобається рецепт домашнього класичного лечо.