Просто зі спекотного півдня Запорізької області, а точніше з курортного містечка Кирилівка прийшли доволі сумні новини. Тим українцям, яким "пощастило" відпочити на березі Азовського моря влітку 2021 року не позаздриш. Виявилося, що в липні місяці до берега прибило цілі прайди огидних медуз.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Харків 1654".

"Підписники передають привіт з Кирилівки. У море увійти неможливо через навалу медуз. Ніхто не купається, всі підходять до води і просто стоять на березі", — повідомляють автори публікації.

Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа
Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа
Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа

Багато українців, які вибрали в якості відпустки вітчизняні курорти на березі Азовського моря буквально проклинають дні, коли вони на це наважилися. Великих медуз просто викидають хвилі на берег.

Іноді дітям доводиться їх закидати назад і вони отримують опіки. До слова, необережністю страждають не тільки діти, а й дорослі. Про ситуації в місцевих пунктах медичної допомоги нічого невідомо.

Однак відомо, що не обійшовся цей сезон і без комарів. Вечорами тут просто їх навала. Засоби від комах вже продаються мало не на кожній розкладці з сувенірами і продуктами. Ще одна небезпека - біля берега в деяких місцях видніється щось на зразок дрібних чорних "креветок". Це морські блохи. Заходячи в воду можна відчути, як вони кусаються і навіть присмоктуються до тіла.

Раніше повідомляли, українці поскаржилися на відпочинок у Генічеську і вже мріють про Туреччину: "Глиняний кисіль замість моря".

Як повідомляв Знай.uа, Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які незабаром зникнуть.

Знай.uа писав, грошей немає і відпустки теж: більше половини українців залишаться вдома на все літо.