Ця історія сталася давно, у Свердловській області РФ. У глухонімої матері забрали детей.

Спочатку у працівників соціальної опіки були до неї претензії – мовляв вона не виконувала свої батьківські обовязки. Спочатку у неї забрали прави виховувати пятьох дітей, згодом, ще одного.

Як тоді повідомлялось головна претензія була в тому, що діти хотли спілкуватись, а мама не могла цього нормально робити. Матір пояснювала, що спілкувалась із дітьми через їхнього батька, свого чоловіка. Але коли він покинув родину, почалися проблеми.

Писати дітям вона також не могла, адже закінчила всього 7 класів спецшколи, але не навчилася письму. У той же час, стверджує, що умови проживання вдома були нормальними – чисто, прибрано, є що їсти. Але найбльша проблема – це спілкування. Через це доньки стали тікати із дому, про це довідались соцслужби і відібрали дітей.

Школяр Даніїл Казанцев дізнався про цю печальну історію декілька років тому. Тоді ж він вирішив, що будь що повинен допомогти людям, які мають подібні проблеми.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розробку власного винаходу він закінчив у 2019-му роц. Це автоматичний сурдоперекладач, який дуже схожий на звичайний браслет, але у той же час може читати імпульси і переводити їх у слова.

Його пристрій може здатен замінити людей-сурдоперекладачів та полегшитит спілкування глухонімих людей. За цю нанотехнологію Даніїл отримав малу Нобелівську премію. Але не на Батьківщині, а в США. Також він став переможцем і отримав грант $15 тисяч на навчання у компанії Гугл.

Нагадаємо, Люди у всьому світі прагнуть повернутися до природи, - Кулеба

Також Знай.uа писав "Метінвест" і Primetals Technologies підписали меморандум про співпрацю в питаннях декарбонізації

Як раніше повідомляв Знай.uа Філіп Лекебуш: Збалансувати енергосистему України може високоманеврова генерація і системи накопичення електроенергії