Стало відомо про те, що в Євросоюзі офіційно дозволили відкрити кордони для українських туристів. На яких умовах здійснюватиметься виїзд за межі країни.

Про це стало відомо завдяки рішення Ради Європейського Союзу від четверга, 15 Липня.

Тепер, завдяки цьому рішенню Україна була занесена в "білий ковідний список" Європейського Союзу. А це означає, що тепер в ті країни українці зможуть потрапляти без вакцинації, але, з негативним тестом на коронавірус.

Список "білих" країн, фото: скріншот
Список "білих" країн, фото: скріншот

Але, в залежності від правил тієї чи іншої країни, сертифікат про вакцинацію може все ж знадобитися. Дуже важливо, що дане рішення не дає громадянам можливість вже на наступний день відправитися в любу / країну Європейського Союзу, адже, рішення Ради є лише рекомендацією для країн.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

аеропорт, скріншот з відео
аеропорт, скріншот з відео

Обмеження на поїздки також повинні бути скасовані для адміністративних районів Китаю, Гонконгу та Макао.

Якщо країни все ж дозволять українцям в'їзд, тоді туристи зможуть подорожувати лише пред'явивши негативний тест на коронавірус. Необхідно його зробити не менше, ніж за 72 години до перетину кордону. Деякі країни ЄС можуть вимагати посидіти на самоізоляції, або двотижневому карантині.

аеропорт, скріншот з відео
аеропорт, скріншот з відео

Якщо епідеміологічна ситуація різко погіршиться, тоді влада країни в Європі може ввести екстрені обмеження на всі поїздки.

Поки що для України відкрито невелику кількість країн, в які і літають туристи останні 2 літні сезони.

Нагадаємо, раніше У МОЗ розкрили діагноз загиблого після вакцинації українця: винен не Pfizer

Як повідомляє портал Знай.иа Штам коронавірусу" Дельта " вже в Україні: симптоми і хто в зоні ризику

Також Знай.иа писав, що Боїшся голки? Немає проблем! Вчені заявили про вакцину проти коронавірусу у вигляді звичайного спрею