Зовсім скоро настане сезон грибів, а це означає, що потрібно готуватися вже зараз. Зберігаємо рецепт печериць на мангалі. Соковитий і апетитний шашлик для любителів грибів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк відомо, свіжі лісові гриби можна приготувати на багатті, точно так само як шашлик. Тільки цей процес займає набагато менше часу і зусиль.
Секрет смачного шашлику з грибів-правильний маринад.
Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Печериці або інші гриби-700 г;
- Помідори черрі - 160 г;
- Кабачок-половинка;
- Сало-100 г;
- Рослинна олія-3 ст. л.;
- Соєвий соус-2 ст. л.;
- Сухі спеції.
Гриби потрібно промити і висушити. Кабачок наріжте кружечками, а сало часточками.
Для приготування маринаду необхідно змішати рослинне масло, соєвий соус, а також приправи зі спеціями. Відмінно підійде базилік, мускатний горіх, червоний перед і розмарин.
Гриби, сало і кабачок з помідорами помістіть в глибоку ємність, після чого залийте маринадом на півгодини.
Потім потрібно нанизати на шампури всі ваші продукти і викласти на вугілля. Готуйте 10-15 хвилин з усіх боків.
Також, можна приготувати гриби на мангалі у винному соусі. Для цього вам знадобляться:
- Свіжі гриби-1 кг;
- Сухе біле вино-150 мл;
- Оливкова олія-2,5 ст. л.;
- Цукор і сіль;
- Чебрець-пара гілочок;
- Суміш перців.
Вино змішайте з оливковою олією, додайте сіль, цукор і спеції. Грибам необхідно полежати 40 хвилин в маринаді, після чого можна приступати до готування.
Раніше повідомляли, якщо хочете схуднути - не робіть цього: Марина Боржемська дала працюючі поради.
Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко відкрив українцям очі на несподіваний інгредієнт: "ви тупцюєте по їжі".
Знай.uа писав, рецепт популярного західного блюда "Начинка" від зірки "Лісапетного батальйону" Фаліон: "у ресторані не знайдете".