Зовсім скоро настане сезон грибів, а це означає, що потрібно готуватися вже зараз. Зберігаємо рецепт печериць на мангалі. Соковитий і апетитний шашлик для любителів грибів.

Як відомо, свіжі лісові гриби можна приготувати на багатті, точно так само як шашлик. Тільки цей процес займає набагато менше часу і зусиль.

Секрет смачного шашлику з грибів-правильний маринад.

Мариновані гриби, скріншот з відео
Мариновані гриби, скріншот з відео

Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

Популярні новини зараз

Леонід Кравчук у реанімації підключений до ШВЛ - ЗМІ

Донька Ольги Сумської Тоня Паперна зворушила українців: "Ходите по хмарах"

Водіям насторожитися: українців на дорогах ловитимуть по-новому, докладний список

Філіп Кіркоров незручно попрощався з Пугачовою на очах в обімлілого Галкіна -"Ще поживу"

Показати ще
  • Печериці або інші гриби-700 г;
  • Помідори черрі - 160 г;
  • Кабачок-половинка;
  • Сало-100 г;
  • Рослинна олія-3 ст. л.;
  • Соєвий соус-2 ст. л.;
  • Сухі спеції.

    Гриби на грилі, фото: Pixabay
    Гриби на грилі, фото: Pixabay

Гриби потрібно промити і висушити. Кабачок наріжте кружечками, а сало часточками.

Для приготування маринаду необхідно змішати рослинне масло, соєвий соус, а також приправи зі спеціями. Відмінно підійде базилік, мускатний горіх, червоний перед і розмарин.

Гриби, сало і кабачок з помідорами помістіть в глибоку ємність, після чого залийте маринадом на півгодини.

Потім потрібно нанизати на шампури всі ваші продукти і викласти на вугілля. Готуйте 10-15 хвилин з усіх боків.

Гриби на грилі, фото: Pixabay
Гриби на грилі, фото: Pixabay

Також, можна приготувати гриби на мангалі у винному соусі. Для цього вам знадобляться:

  • Свіжі гриби-1 кг;
  • Сухе біле вино-150 мл;
  • Оливкова олія-2,5 ст. л.;
  • Цукор і сіль;
  • Чебрець-пара гілочок;
  • Суміш перців.

Вино змішайте з оливковою олією, додайте сіль, цукор і спеції. Грибам необхідно полежати 40 хвилин в маринаді, після чого можна приступати до готування.

Раніше повідомляли, якщо хочете схуднути - не робіть цього: Марина Боржемська дала працюючі поради.

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко відкрив українцям очі на несподіваний інгредієнт: "ви тупцюєте по їжі".

Знай.uа писав, рецепт популярного західного блюда "Начинка" від зірки "Лісапетного батальйону" Фаліон: "у ресторані не знайдете".