Зараз дачники активно стежать за своїм садом і городом, щоб потім зібрати відмінний урожай. Однак, як показує практика, без різних добрив ніяк не обійтися.

Зараз ми вам розповімо, які добрива і для яких рослин найкраще використовувати.

Город, фото: скріншот з відео
Город, фото: скріншот з відео

Почнемо з того, що знадобляться ті добрива, в яких міститься азот. Він необхідний для швидкого росту стебел і листя рослин, а також сприяє розвитку надземної частини рослини. Здатний підвищити врожайність, і робить рослини стійкими до шкідників і ряду серйозних захворювань.

Ось, наприклад, сечовина. Там міститься 45% азотних добрив. Підходимо для всіх культур, зокрема, для дерев. Підходить для нейтральних грунтів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Город / фото: Unsplash
Город / фото: Unsplash

В сульфат амонію 21% азотних добрив, і ще 24% сірки. Підходить для всіх типів грунтів, і найбільш корисним вважається для помідорів, огірків, цибулі та капусти.

Кальцієвий селітра. 13-17% азотних добрив, і ще 19% кальцію. Підходить для кислих грунтів, а використовувати можна для всіх культур, крім як бобових.

Город, скріншот: Youtube
Город, скріншот: Youtube

Аміачний селітру також можна використовувати на всіх грунтах, а найбільше користі принесе для картоплі, злаків, буряків, і навіть квітів.

Калійний селітра. Для всіх культур в період зав'язування плодів. Зокрема-огірки і томати.

Город, скріншот: YouTube
Город, скріншот: YouTube

Натрієвий селітра. Підходить для кислих дерново-підзолистих і торф'янистих ґрунтів. Використовувати дане добриво потрібно для картоплі, томата, перцю, баклажана, редису, ріпи і буряка.

Раніше повідомляли, кращі способи підгодівлі перцю і як визначити, чого не вистачає по листю: можна записати.

Як повідомляв Знай.uа, цього ви точно не знали: що означають наклейки на бананах. Багато хто любить поласувати бананами, які можна знайти в будь-якому магазинчику або супермаркеті.

Знай.uа писав, поради експертів: чим підгодовувати квіти, щоб виростити велику клумбу.