У суботу, 17 липня, дощі і грози обрушаться на західну і північну частини України. Протягом дня в більшості областей країни до + 35 градусів.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +30 до +35 градусів, вночі температура триматиметься в межах +18 +20 градусів.

У центральних областях температура вдень від +32 до +34 градусів, вночі – від +20 до +22 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +31 до +33 градусів, а вночі – від +19 до +21.

У східних регіонах – вдень до +33, вночі – від +20 до +22. На півдні температура повітря – до +35 градусів вдень, нічна – від +20 до +23 градусів.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Погода на 17 липня, фото Укргідрометцентр

Відомий український синоптик Наталка Діденко у Facebook повідомила, що довше за все буде пекти на сході і півдні, але і туди наступного тижня прийде більш милосердне повітря.

У Києві в цей день прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Денна температура складе від +32 до +34, нічна — від +21 до +23.

Народний прогноз погоди на 17 липня в Україні

17 липня відзначається день пам'яті святого благовірного великого князя Андрія Боголюбського. У колишні часи дивилися, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане. Цей день визначав погоду 11 серпня: "який Андрій - такий і Калинник (11 серпня)". Наші предки в цей день спостерігали, як "грає місяць". Якщо він видно при сході, то здається перебігають з місця на місце, змінює свій колір і ховається в хмари. Така "гра" передує хорошому врожаю.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.