Мохіто класичний
Цей напій матиме кислуватий смак і легку нотку м’яти. У той же час, він легко впорається із вашою спрагою і здивує ваших гостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБеремо:
На трилітрову банку
2 кружальця лимону;
0,5 кг зеленого аґрусу;
гілочки м’яти;
цукор 250 г.
У простерилізовану попередньо банку кладемо помиті ягоди агрусу, м’яту та лимон. Заливаємо усе кип’ятком , прикриваємо кришечою на 20 хв. Після цього зливаємо воду в каструлю і ставимо цей настій на вогонь до кипіння. Додаємо у банку цукор і заливаємо кип’яченим настоєм. Потім банку закатуємо, перевертаємо, щоб розчинився цукор і ставимо у тепле місце вниз кришкою. Чекаємо поки вихолоне. До речі, щоб напій не був гірким, радимо вибирати із лимона кісточки. Також можна замість лимона брати лайм.
Мохіто без лимона
Радимо брати аґрус сорту «Малахіт»
Беремо:
Стакан цукру
Три гілочки м’яти
250 г зеленого агрусу.
Аґрус попередньо переберіть. Промийте та перекладіть у простерилізовану банку. Додайте цукор. Кип’яченою водою залийте ягоди в банці. Чекайте півгодини. Потім злийте це у каструлю і перекип’ятіть. Додайте у банку м’яту. Залийте усе сиропом. Все – можна закривати кришкою і закатувати. Так само поколотіть, щоб розчинився цукор і переверніть у теплому місці.
«Мохіто» з фруктозою
Остання використовується у якості натурального консерванта.
Беремо
5 г фруктози
2 стакани агрусу
Півтори стакани цукру
лимон;
три гілочки м’яти.
Як приготувати
Банка стерилізована. Аґрус перебраний. У банку кладемо цукор і фруктозу. Лимони ріжемо кільцями, кладемо в кип’яток на 1 хв., потім додаємо до агрусу. Помита і підсушена м’ята також туди. Кип’ятимо 2 л води. Заливаємо у банку із ягодами. Закатуємо. Переколочуємо і кутаємо в тепло вниз кришками.
До речі, якщо ви не прихильник м’яти, її можна легко замінити на мелісу.
Також, якщо ви не вживаєте дуже солодке, то кількість цукру в рецептах можна зменшити на 1\3. Перед вживанням у компот додавайте лід.
Нагадаємо,
Також Знай.uа писав
Як раніше повідомляв Знай.uа