Українці часто стають жертвами різноманітних шахрайських схем, адже аферисти вигадують все нові й нові способи видурити у людей гроші. У Мелітополі, наприклад, активізувалися "липові" співробітники електромережі.

Про цю підступну схему, жертвами якої можуть стати багато довірливих громадян, стало відомо після звернення до редакції РІА Мелітополь. Пильні мешканці мікрорайону, до яких приходили нібито представники електромережі, щоб переукладати договори, забили на сполох. Як зазначається, орудують зараз ці шахраї в районі магазину "Товари для дому".

Новина викликала резонанс особливо серед самотніх пенсіонерів, які живуть в районі магазину "Товари для дому". Старенькі в паніці, і не всі можуть зрозуміти, чи то знову змінюється постачальник електроенергії, чи то за них взялися аферисти, аби видурити останню копійку.

Шахрайство, фото: youtube
Шахрайство, фото: youtube

Прокоментувати ситуацію РІА Мелітополь попросив начальницю служби по роботі з побутовими споживачами Мелітопольського міськрайонного району електричних мереж ПАТ "Запоріжжяобленерго" Ларису Леонідівну Абрамович.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За її словами, всі договори згідно з процедурою компанія укладає виключно в організації. Водночас є ймовірність, що співробітники електромережі змінюють в цьому районі лічильники. Проте, відбувається це точково, адже у вказаній частині міста загалом лічильники вже замінені.

У будь-якому разі людей просять бути особливо пильними. І перш ніж впустити когось на поріг власної оселі, слід попросити у співробітника пред'явити своє посвідчення. Також не зайвим буде звернутися в організацію, працівниками якої представляються відвідувачі. Перестрахувавшись, ви вбережете себе, свій дім та свої заощадження від шахраїв.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, на українку взяли кредит в "МоноБанку" після крадіжки телефону, співробітники тільки поспівчували. Шахрай скористався додатком

Як повідомляв портал "Знай.ua", шахраї перевипустили сім-карту українця і оформили на нього кредит: "Купа людей постраждала". Чоловік залишився без грошей і отримав кредит

Також "Знай.ua" писав, 500 гривень, м'ясо та здача: у Харкові аферистки обманули продавця за одну хвилину. Аферистки працюють у парі