Наразі Обєднані Арабські Емірати потермають від перельної спеки. Синоптики щодня фіксують понад 50 градусів Цельсія. І це лише в затінку. І це не дивно, адже подібні погода – звична для Еміратів.

Тому, місцеві науковці вирішили спробувати нову технологію, завдяки якій можна викликати штучнй дощ. І їм це вдалося, щоправда, внаслідок експерименту, пустелю залило дощем.

Виявляється мсцеві вчені давно працювали над розробкою спеціальної технології, із допомогою якої, у посуху можна створювати не справжній дощ, не чекаючи коли він зявится природнім шляхом. Для цього вони використовують квадрокоптери, які електричними імпульсами у хмарах, змушують дощ випадати на землю. Це називається «засів хмар».

До речі, працівники місцевих метеорологічних станцій підтвердили, що дощ пішов тоді, коли впринципі осадки не бувають. Тож, найімовірніше, випробовування було вдалим.

Як виявилось, так складається роками, що влітку у цій місцевості впринципі не буває дощової погоди. За підрахунками, протягом минулих сезонів, дощі були всього тричі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме тому вчені й займаються створенням нових технологій, які б могли збільшити кількість та періодичність дощів. Випробування відбуваються науковцями академії SANAD в Дубай, за підтримки вчених університету Редингу, Великобританія.

Найближчим періодом, спека в ОАЕ не планує спадати. Синоптики прогнозують стабільно високу темпратуру повітря - понад 50 градусів. Тому, найімовірніше, це не перше і не останнє викликання дощу, яке довелося провести цього літа. Що не зробиш, щоб уберегтися від спеки.

Нагадаємо, Інтим у спеку: медики попередили пристрасних українців про небезпеку

Також, Знай.uа писав, Синоптик Наталка Діденко поділилася прогнозом на вихідні: якою буде погода 17 та 18 липня

Як раніше повідомляв Знай.uа Як врятуватися від спеки і не нашкодити здоров'ю: у МОЗ дали рекомендації українцям