У Євросоюзі хочуть хочуть на законодавчому рівні заборонити утримання тварин у клітках.

Про це повідомляє BBC.

Так, дане рішення було прийнято після того, як петиція, яка закликає до заборони, зібрала понад 1,4 мільйона підписів громадян.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Йдеться про таких домашніх тварин, як кролики, молоді кури, перепілки, качки і гуси.

Зараз заборона на використання кліток поширюється на курей-несучок, свиноматок і телят.

При цьому більше 49% курей і більше 90% кроликів містяться в клітках.

Курка, фото: Pixabay
Курка, фото: Pixabay

Нове законодавство ЄС збирається розпрощатися з цією практикою до 2027 року. Щоб відмова від кліток була більш плавною, фермери отримуватимуть державні субсидії на модернізацію обладнання. Всі 27 країн — членів ЄС повинні погодитися із законодавством, після чого будуть внесені відповідні зміни на рівні кожної держави.

Примітно, що заборона на використання кліток для вирощування тварин - загальноєвропейський тренд. Наприклад, в минуломуроці в Чехії прийняли закон, який забороняє утримувати курей в клітках - він також вступить в силу в 2027 році.

Нагадаємо, раніше Любителям пива не пощастило: раків, омарів та інших мешканців вод заборонили варити

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українські волонтери врятували підстреленого лелеки, якого чекала "дружина" з дітьми: "Сім'я возз'єдналася"

Також «Знай.иа " писав, що Киянам пропонують з користю розважитися на карантині- " Вигуляй мене!"