Протягом останнього тижня Європу накрила негода. Декілька бельгійських провінцій оголосили зонами стихійного лиха через потужні опади та затоплення. Там вирують страшні повені, які забирають життя людей. Згідно попередніх офіційних даних , загиблими вже вважаються близько 23 осіб.

Багатотисячне населення провінцій залишається без елктропостачання, також припинене транспортне сполучення.

Так, днями, поністю вийшла із берегів річка Весдре, внаслідок чого було затоплене місто Пепінстер. У результаті більшість будинків зруйновані частково, деякі не підлягають відноленню.

Стати свідком того, як відбувається обвал будинку, довелося журналістам бельгійського телеканалу VTM, журналісти якого саме знімали інтерв'ю мера комуни Пепенстер Філіпа Годена. Будинок обвалився на проїжджу частину просто у прямому ефірі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На відео видно, що мер стоїть на фоні затопленої вулиці. У той же час було досить помітно, що на одному із будинків позаду, утворюється величезна дірка в стіні. Згодом, камера зафільмувала, як із будинку, разом із потоком води, випадають меблі, побутова техніка та інше хатнє начиння.

Також на відео помітно, як двоє людей, рятуючись із аварійного будинку. Перестрибували на дах сусдіньої будівлі. До речі, наразі не відомо, у якому стані ці люди. Потім, потоком води стіна будинку була повністю зруйнована.

Нагадаємо, У Німеччині оголосили режим військової катастрофи: вже 133 загиблих

Також, Знай.uа писав На Одещині через блискавку загорілася пшеничне поле: пожежники ледь врятували врожай

Як раніше повідомляв Знай.uа Київ наздогнала шалена негода: людей і шезлонги на пляжах зносить поривами вітру