Нечувана негода накрила Західну Європу – через безперестанні зливи із берегів ивходять річки, а вулиці міст та сіл просто зносить швидкими потоками води.

Найдужче постраждала від природньої катастрофи Німеччина - там внаслідок дощів та підтоплень вже нарахували понад 130 загиблих. У той же час зниклих безвісти людей порахувати поки складно.

Згідно попередніх даних агентства Reuters, зниклими безвісти вважали близько 1600 громадян. Проте, місцева влада вважає, що частина із них може просто опинитися у цьому переліку через проблеми із мобільним зв’язком.

Потоки дощової та річкової води зруйнували будинки, залили міста, ускладнили роботу будь якого транспорту. У понад 200 тисячах господарств відсутня електроенергія.

Відповідно, німецький уряд оголосив про запровадження режиму військової катастрофи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У рятувально-пошуковій операції приймають участь близько 15 тисяч правоохоронців, військових та співробітників служб екстреної допомоги.

Щоб хоч якось допомогти місцевим, на територію Північний Рейн-Вестфалія направили загони військових. Танками вони намагаються звільнити дороги від звалених дерев. У той же час правоохоронці намагаються евакуйовувати вертольотами людей, які рятуючись від потоків чекають допомоги на даху будинків.

До речі, за офіційною інформацією цьогорічні паводки - наймасштабніші за останні кілька десятків років. Так, востаннє під час подібної катастрофи у 2002 році загинула 21 особа.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловлює щирі співчуття постраждалим та обіцяє надати допомогу.

Нагадаємо, Пожежі в Україні знищили десятки гектарів землі, рятувальники назвали головні осередки небезпеки: категорично заборонено

Також, Знай.uа писав На Одещині через блискавку загорілася пшеничне поле: пожежники ледь врятували врожай

Як раніше повідомляв Знай.uа В Одесі не витримав "втомлений" будинок: затріщав і впав