Володимир Зеленський під наглядом своєї дружини готувався до зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном. Про французьких пригоди тоді ще майбутнього президента України розповів колишній секретар РНБО Олександр Данилюк.

Подробиці візиту дізнавалася вагітна телеведуча «Світського життя» Катерина Осадча.

«Вам, мабуть, неодноразово доводилося бувати у Франції, особливо в той період, коли родина жила у Британії, і можна було просто перетнути Ла-Манш на потязі, і опинитися у Франції», - запитала телеведуча.

«Для мене Франція – дуже близька, і країна, і культура. Це була перша іноземна мова, яку я вивчив. Тому я дуже люблю Францію, звичайно. Зустріч Зеленського з Макроном організував, в принципі, я», - зізнався дипломат.

Олександр Данилюк, фото: Уніан
Олександр Данилюк, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ось ту знамениту, ще до виборів», - згадала Осадча.

«Звичайно. І мені це легко було зробити, тому що франція для мене – рідна країна", - додав Данилюк.

"Одна справа – говорити французькою і знати Париж, а друга, організовувати зустріч майбутнього президента з діючим президентом. Що радили на першій зустрічі з Макроном?», - поцікавилася Осадча.

«Не хочу бути занудним, але ключове – це було налаштувати Зеленського на роботу. Макрон до цієї зустрічі готувався, тому що він розумів, що перед ним людина, яка може очолювати Україну наступні п’ять років. Я вимагав того самого і від Зеленського. Я подавав йому всі матеріали і персонально по Макрону, і по команді – ти маєш прийти готовим, тобі буде комфортніше. Були цікаві моменти – я дав йому документи, а він не хотів готуватися. Каже, я пішов. Я тоді телефоную в номер дружині – Олені Зеленській, і кажу, що щось він (Зеленський) не дуже добре підготувався до зустрічі з президентом Франції. Через деякий час стукають в мій номер – заходить Володимир, каже «Ладно, давай мне папку»», - згадує Данилюк.

«Зеленський хотів піти з номеру устриць поїсти, а ви його змусили готуватися», - припустила Осадча.

«Треба розуміти, що для нього це була перша зустріч – трохи незвично. Але це робота. Коли перші люди країн зустрічаються, це не привід попити вина і поїсти устриць», - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський опублікував важливий для суверенітету України документ: "підтримала абсолютна більшість". Декларацію підтримала абсолютна більшість у верховій раді

Як повідомляє портал «Знай.uа» Володимир Зеленський пообіцяв українцям реальну судову реформу:"не для галочки". Президент рішуче налаштований змінити судову систему в країні

Також «Знай.uа " писав, що Володимир Зеленський зробив заяву про катастрофу пасажирського Boeing на Донбасі: "істина буде встановлена". Президент Володимир Зеленський вшанував трагічну подію, яка сталася сім років тому в небі над Україною.