На шляху в Україну прохолодні повітряні маси, які почнуть знижувати температуру. Вже з понеділка, 19 липня, спека почне спадати.

Про це розповіла народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За її словами, вже завтра на Заході, частково на півночі і в центрі температура повітря почне знижуватися.

Так, у понеділок, на Західній Україні очікується +23+28 градусів.

У Житомирській, Вінницькій та Київській областях температура також почне знижуватися - до +27+31 градуса. На решті території України спека ще триматиметься, стовпчики термометра покажуть +30+35 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

Як розповіла Діденко, прохолода йде до нас з атмосферними фронтами, які прив'язані до Північного циклону Christoph.

Фронти принесуть грозові дощі в Україну.

"Дощів ми всі чекаємо і хочемо, однак, враховуючи сильні температурні контрасти в зоні атмосферних фронтів між спекою і зафронтальною прохолодою, ці дощі можуть миттєво перетворюватися в сильні зливи зі шквалами і градом", - написала синоптик.

Дощ, фото: Unian
Дощ, фото: Unian

Ці погодні явища найбільш вірогідні на Заході, Півночі і місцями в цетрі країни. На Сході та Півдні України втримається суха спекотна погода.

У понеділок, 19 липня, в Києві очікується дощ з грозою, можливі сильні зливи зі шквалом і градом. Температура повітря +28+30 градусів.

"Ці метеорологічні зміни після тривалого жаркого і сухого періоду можуть бентежити метеопатів.
Тому, крім парасольки або панамки (яка у кого погода очікується), не забувайте про необхідні профілактичні засоби і ліки", - попередила Наталка Діденко.

Нагадаємо, раніше Погода на тиждень: змученим спекою українцям пообіцяли "загальнонаціональне" похолодання, дихати буде легше

Як повідомляє портал «Знай.иа» Київ наздогнала шалена негода: людей і шезлонги на пляжах зносить поривами вітру

Також «Знай.иа " писав, що Погода 18 липня рознесе грози і дощі по Україні: освіжаючі краплі дістануться не всім