Прийшов сезон відпусток, все більше людей відправляються ближче до моря, проте, як відомо, купатися на місцевих пляжах не завжди безпечно. У деяких місцях кишкова паличка може перевищувати норму в 500 разів.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету від Факт ICTV.

У морі недалеко від Маріуполя, рівень кишкової палички перевищує в 500 разів норму, однак, експерти кажуть, що в таку спеку, подібна ситуація традиційна, і рекомендують утриматися від плавання.

Відпочинок на морі, скріншот відео
Відпочинок на морі, скріншот відео

Незважаючи на заборону, щодня пляжі Маріуполя відвідують тисячі людей. Фахівці відзначають, що якщо спокуса скупатися на пляжі все ж переміг, тоді ні в якому разі не можна допустити, щоб вода потрапила в організм. Наприклад, при пірнанні, і більше це відноситься до дітей, які ще не зовсім усвідомлюють весь масштаб проблеми.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Місцевий житель Сергій розповідає, що не боїться бактерії, так як явище щорічне, але, ще жодного разу він нічого не підхопив.

Українці на пляжі, скріншот: Youtube
Українці на пляжі, скріншот: Youtube

"З двох років батьки стали приводити на море-ні. І ось коли виріс, вже 36 років ще жодного разу не було. Головне не пити " - розповідає він.

А ось, за Маріуполем море все ж чистіше, там всі показники в нормі. В Урзуфі вода прозора і тепла, і скупатися там бажають тисячі туристів з усієї України. Ціни на житло тут доступні. Від 150 гривень за людину до 1500 за номер в готелі.

Пляж, скріншот: Youtube
Пляж, скріншот: Youtube

Місцеві також зазначають, що цього року не так багато туристів, як було до пандемії, однак, майже скрізь висять таблички, що місць для проживання немає.

Раніше повідомляли, українці поскаржилися на відпочинок у Генічеську і вже мріють про Туреччину: "глиняний кисіль замість моря".

Як повідомляв Знай.uа, Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть.

Знай.uа писав, грошей немає і відпустки теж: більше половини українців залишаться вдома на все літо.