Стало відомо про те, що в Міністерстві фінансів України налаштовані кардинально збільшити розмір мінімальної заробітної плати. У 2022 році її розмір може досягти 7700 гривень.

Про це заявити міністр фінансів України Сергій Марченко. Він також зазначив, що зростання інфляції складе приблизно 2%.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

"Хочу підкреслити, що ми залишили фіскальний простір. Йдеться про нерозподілені витрати. Вони становлять від 50 до 100 мільярдів гривень" - зазначив чиновник.

Звідси і можливе підвищення мінімальної зарплати для українців. Відповідно, у зв'язку з цим кардинально зміниться і розмір пенсії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео
Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео

Саме ця сфера буде пріоритетною при формуванні бюджету країни на 2022-2024 роки.

На даний момент, мінімальна зарплата в Україні становить 6 тисяч гривень, але, вже до кінця року її піднімуть вже до 6500.

Нагадаємо, що наступний бонус, у вигляді підвищення виплат, отримають пенсіонери, і відбудеться це вже в жовтні. Це стосується українців, яким виповнилося від 75 до 80 років. Їм встановлять виплату до 400 гривень, поки розмір мінімальної пенсії зросте з нинішніх 2400 до 2500 грн.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Після чого, як зросте розмір мінімальної зарплати в грудні до 6500 гривень, пенсії будуть перераховані ще раз, і мінімальна пенсія для однієї людини становитиме до 2600 гривень.

Нагадаємо, раніше На "Укрпошті" і в банках: у Мінсоцполітики пояснили, куди пішли гроші на субсидії і як їх отримати

Як повідомляє портал Знай.uа Українці вимагають від Зеленського знизити ціни на комуналку і паливо – " 70% від зарплати"