Борщ – унікальна українська страва, яка отримала різні варіації не лише в інших культурах, але й у межах самої країни. Унікальний рецепт кременецького борщу з вишнями дали в спільноті «Скарби України».

Слід зазначити, що помідори зявилися на українських городах зовсім недавно. До того, як борщ почали підкислювати томатом, з цією метою використовували вишні, сливи, та інші кислі продукти, як, наприклад, буряковий квас.

На Кременеччині борщ традиційно варили з вишнями, ця страва вже встигла стати візитівкою краю.

Веганський борщ, скріншот: YouTube
Веганський борщ, скріншот: YouTube

Андрій Левчук, керівник місцевого краєзнавчого музею, розкрив секрети приготування борщу з вишнями.

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Що знадобиться:

Городина для цього борщу має бути тільки молода.

  • картопля,
  • капуста,
  • морква,
  • горох,
  • буряк із гичкою (зеленим листям),
  • цибуля,
  • кріп та петрушка,
  • вишні, борошно.

М'ясо – четверта частина півня і півкіло свинячих реберець.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Як готувати:

  • Для початку зварити на маленькому вогні бульйон з двох видів м’яса.
  • Додати зелень і бурякову гичку, пізніше її виловити з каструлі.
  • Вкинути нарізану капусту, картоплю, моркву, буряк.
  • Додати свіжий горох. Важливо, щоб горох був тільки з городу.

Засмажка:

На сковорідку з розігрітою олією кинути цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати три ложки борошна.

Вкинути все до бульйону, додати склянку вишень.

Проварити, поперчити, посолити, у тарілку додати сметану за смаком.

Нагадаємо, ідеальні кабачки в гострому соусі на зиму: рецепт для тих, кому не вистачає різноманітності

Як повідомляв "Знай.ua", тещин мова з кабачків: простий рецепт найніжнішого лечо на зиму

Знай.ua писав, борщ взимку за 3 хвилини: смачна заправка, яка заощадить багато часу