Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти у 2021 році планують подарувати ноутбуки понад 60 000 вчителям.

Відповідний пост опублікували на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України.

Для здійснення ідеї виділили 980 млн.грн. Всього в держбюджеті - 2021 на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти передбачено фінансування в 1 млрд гривень.

Міністерство повідомило, що пандемія змінила освітній процес - уроки з ккласів перейшли в зум-конференції. Однак, на жаль, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей в такому форматі. Завдяки цій субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Зарплати вчителів, кадр з відео
Зарплати вчителів, кадр з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Уже цього року ми забезпечимо понад 60 тисяч вчителів якісною технікою. Ця ініціатива зараз — одна з пріоритетних, над якою ми працюємо спільно з МОН. Продовжуємо цифровізувати освітню сферу. Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках — це майбутнє освіти. Наша мета — зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету та ще більше можливостей для навчання дітей", - розповів віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У наказі МОН прописані вимоги до техніки. Це гарантія того, що комп'ютери будуть високої якості. Комп'ютери закуплять на 24 області та місто Київ. З урахуванням співфінансування та очікуваної вартості ноутбука в 20 тис.грн планується закупівля понад 60 тис. ноутбуків за цією субвенцією. Така вартість розрахована за результатами консультацій з вендорами і після аналізу ринку.

Раніше ми писали про те, що мінімальна зарплата 7700 грн на місяць скасовується: Мінфін спростував слова Сергія Марченка

Нагадаємо, іспити-2022: школярам розповіли, до чого готуватися в новому навчальному році

Як повідомляв Знай.uа, від 17 до 51 гривні: у Мін'юсті заговорили про реєстрацію дітей, що робити, якщо запізнилися