Вишня в желе - рецепт найкращого десерту до чаю. Консервована вишня в желатині виходить ніжнішою, ніж варення, а ягоди залишаються, наче свіжі.

Оригінальним рецептом приготування вишні в желе ділиться телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок - 3 л;
  • вода - 0,5 л;
  • желатин - 70 г;
  • цукор - 1 кг.

Вишня в желе, кадр з відео
Вишня в желе, кадр з відео

Вишня в желе, кадр з відео
Вишня в желе, кадр з відео

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Приготування:

Спершу процес приготування цієї неймовірної смакоти виглядатиме дещо трудомістким, адже для початку потрібно очистити вишню від кісточок. Очищених ягід має назбиратися повна трилітрова банка.

Після цього розводимо в 0,5 літрів води 70 г желатину та даємо йому набрякнути. Поки желатин набухає, підготовлену вишню засипаємо 1 кілограмом цукру. Довівши суміш до кипіння, кип'ятимо 3-5 хвилин.

Водночас набряклий желатин нагріваємо, але не кип'ятимо, щоб весь розчинився. Далі виливаємо його у киплячу вишню, вимикаємо вогонь і одразу розливаємо по банках. У результаті виходить 6 півлітрових банок. Даємо їм охолонути й ставимо в холодильник.

Вишня в желе, кадр з відео
Вишня в желе, кадр з відео

Нагадаємо, огірочки на салат й заготувати на зиму: як правильно поливати овоч, щоб врожай здивував усіх. Правила успішного вирощування огірків

Як повідомляв портал "Знай.uа", цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі з допомогою сірників. Як за допомогою сірників вберегти цибулю від хвороб та гнилі

Також "Знай.ua" писав, черв'яки втікатимуть з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку урожаю малини від шкідників