Вишня в желе - рецепт найкращого десерту до чаю. Консервована вишня в желатині виходить ніжнішою, ніж варення, а ягоди залишаються, наче свіжі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОригінальним рецептом приготування вишні в желе ділиться телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".
Інгредієнти:
- вишня без кісточок - 3 л;
- вода - 0,5 л;
- желатин - 70 г;
- цукор - 1 кг.
Приготування:
Спершу процес приготування цієї неймовірної смакоти виглядатиме дещо трудомістким, адже для початку потрібно очистити вишню від кісточок. Очищених ягід має назбиратися повна трилітрова банка.
Після цього розводимо в 0,5 літрів води 70 г желатину та даємо йому набрякнути. Поки желатин набухає, підготовлену вишню засипаємо 1 кілограмом цукру. Довівши суміш до кипіння, кип'ятимо 3-5 хвилин.
Водночас набряклий желатин нагріваємо, але не кип'ятимо, щоб весь розчинився. Далі виливаємо його у киплячу вишню, вимикаємо вогонь і одразу розливаємо по банках. У результаті виходить 6 півлітрових банок. Даємо їм охолонути й ставимо в холодильник.
Нагадаємо, огірочки на салат й заготувати на зиму: як правильно поливати овоч, щоб врожай здивував усіх. Правила успішного вирощування огірків
Як повідомляв портал "Знай.uа", цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі з допомогою сірників. Як за допомогою сірників вберегти цибулю від хвороб та гнилі
Також "Знай.ua" писав, черв'яки втікатимуть з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку урожаю малини від шкідників