В Україні хочуть знести "хрущовки": у Зеленського розкрили плани

Міністерство розвитку громад і територій нашої країни розробило законопроект, а народний депутат від Партії "Слуга народу" Олена Шуляк розповіла про деталі. У проекту закону говориться, що такі будівлі будуть зносити, або реконструювати.

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Шуляк зазначила, що в Україні з 2006 року діє закон, який спрямований на комплексну реконструкцію застарілих кварталів. Через це громадяни почали прописувати в "хрущовках" всіх родичів, щоб згодом отримати на кожну людину по 20 квадратних метрів.

Хрущовка, скріншот: Youtube
Хрущовка, скріншот: Youtube

Ніна Матвієнко відпустила сина в монастир не просто так: "Щоб врятувати душу"

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Артистка розповіла, що старший син давно готував батьків до того, що збирається стати ченцем.

"Коли старший син щось вирішив, то він йде до кінця. Але, якби батько і мати не дали благословення, то він би не пішов у монастир. Ми з батьком благословили. Його віра сильна, і можливо, завдяки його молитвам, все у нас в родині добре, всі живі-здорові. До того ж син бере участь у реставрації старовинного храму. Я допомагаю у відновленні архітектурної пам'ятки матеріально. Ми повинні зберегти велич минулого, щоб врятувати душу", - розповіла Ніна Матвієнко.

Ніна Матвієнко, канал "Україна"
Ніна Матвієнко, канал "Україна"

Росія вирізала Україну на церемонії відкриття Олімпіади в Токіо: "втекли" на рекламу

Росія вирізала вихід України на церемонії відкриття Олімпіади. Перед виходом спортсменів національної команди України Перший канал РФ пішов на рекламу.

Відповідно, глядачі в Росії не могли побачити українських спортсменів на церемонії відкриття Ігор. В покарання через допінг російські олімпійці виступають в Токіо не під національним прапором. Спортсмени з РФ вийшли під прапором Міжнародного олімпійського комітету.

Олімпійські ігри в Токіо
Олімпійські ігри в Токіо

В Україні посилили відповідальність за знущання над тваринами: як покарають за втоплених кошенят і знімки з мавпочками на вулиці

15 липня Парламент прийняв Закон України (реєстр. № 2351) метою якого є впровадити європейські гуманні цінності та стандарти щодо тварин.
Новий закон визначає кому не можна утримувати тварин, Хто повинен здійснювати контроль, що повинен забезпечити господар і штрафи за порушення. У Верховній Раді сподіваються, що впровадження цього закону допоможе українцям змінити своє ставлення до тварин і ставитися до них більш гуманно.

Інфографіка Укрінформ
Інфографіка Укрінформ

Володимир Зеленський дав настанови українським олімпійцям у Токіо: "Сильніше і без травм"

У п'ятницю, 23 липня, стартують Олімпійські ігри-2020.
З цієї нагоди до українських спортсменів звернувся президент Володимир Зеленський.

"Всі серця українців сповнені підтримкою і вірою в наших олімпійців! Подаруйте нам те, що дорожче золота, срібла і бронзи. Це емоції від перемоги і гордість бути українцем. Успіхів вам! Вище, швидше, сильніше і без травм! Слава Україні!",- йдеться в повідомленні глави держави.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official