У період засилля малини і смородини на українських дачах гостро стає питання, що робити з урожаєм.

Якщо варення і компоти вам вже набридли, спробуйте приготувати домашній мармелад з малини і червоної смородини. Рецепт ласощі підказали в телеграм-товаристві "Домашня консервація".

Що знадобиться:

  • Півкіло червоної смородини;
  • Півкіло малини;
  • 900 г цукру;
  • лимонна кислота в порошку - на кінчику ножа.

Як готувати:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • Ретельно відібрану і вимиту ягоду висипати в каструлю. Залити її водою так, щоб рідина тільки покрила ягоди.
  • Поставити на вогонь і варити, поки ягоди не стануть м'якими.
  • Відкинути ягоди на дрібне сито і протерти.
  • Вийде густа кашка, яку потрібно поставити на невеликий вогонь і уварювати, поки її не стане вдвічі менше.
  • Додати цукор, лимонну кислоту і варити, при цьому знімаючи пінки. Час варіння - 35-40 хвилин.

Розлити суміш в плоскі форми шаром товщиною в два-три сантиметри, залишити на ніч при кімнатній температурі до застигання.

Розрізати вийшов "корж" на однакові кубики, кожен обваляти в цукрі або цукровій пудрі.

Секрет:

Зрозуміти, що суміш готова до перетворення в желе можна по тому, розтікається чи її крапля по холодній тарілці.

Зберігати мармелад можна в картонній або металевій коробці при кімнатній температурі.

Нагадавши, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "буду виганяти"

Теж, Знай.ua писав, Євген Клопотенко відкрив душу українського борщу: з копченими грушами та медом

Як раніше повідомляв Знай.ua Кого завжди можуть обійняти Бабкін, чоловік Alyosha Тополя і Клопотенко: красуні-матусі зіркових українців