На сайті Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) з'явилося оголошення про пошук професіоналів до складу 27-ї Української антарктичної експедиції (2022-2023 рр.) на станцію "Академік Вернадський".

Формуватися загін буде з дванадцяти чоловік, включаючи сімох вчених, лікаря, кухаря і трьох чоловік інженерно-технічного персоналу, які згодом повинні пройти суворі випробування, і приготуватися до наполегливої праці. Українці проводитимуть дослідження за напрямами науки про життя, про землю та фізичні науки. Вимоги до учасників однакові.

"Академік Вернадський", фото Інстаграм
"Академік Вернадський", фото Інстаграм

"Відсутність хронічних захворювань і протипоказань за станом здоров'я до роботи в екстремальних умовах Антарктики; здатність працювати в умовах депривації, неконфліктність і комунікабельність; володіння однією з іноземних мов (англійською/іспанською або іншою)", - йдеться в інформації про конкурс.

Станція "Академік Вернадський", скріншот: Youtube
Станція "Академік Вернадський", скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

При цьому кандидати повинні бути стриманими і доброзичливими, проявляти повагу і кращі свої якості при роботі в замкнутому колективі. Також потрібно вільно володіти комп'ютером, мати вищу освіту не нижче магістерського рівня, і бажано володіти правами на управління моторним човном.

Зі свого боку, відповідно до постанови Кабміну, учасникам експедиції за кожен день перебування на станції "Академік Вернадський" платитимуть 1800 гривень.

Фахівці станції "Академік Вернадський" / скріншот з відео
Фахівці станції "Академік Вернадський" / скріншот з відео

Нагадаємо, гігантський кит загравав до українських полярників в Антарктиді: "Пускав фонтанчики"

Як повідомляв "Знай.ua", українців оточили тисячі пінгвінів на станції "Академік Вернадський": голодні і відчайдушні

Знай.ua писав, Венеція, Мальдіви і ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть