Для вакцинованих українців планують послабити карантин під час нової хвилі локдауну.

Про це в інтерв'ю "Апострафу"повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, розглядається кілька варіантів ослаблення, серед яких, вакцинованим українцям можуть дозволити виходити на роботу. Але це торкнеться тільки тих, хто буде мати внутрішній "ковідний" сертифікат, який можна буде згенерувати в додатку "Дія".

На думку Ігоря Кузіна, такі умови допоможуть зменшити навантаження на економіку України.

вакцинація, скріншот з відео
вакцинація, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Серед різних опцій, в тому числі, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян", - сказав головний санлікар України.

Як зазначив Кузін вже майже 2,5 мільйона укранців отримали щеплення від COVID-19. З них більше мільйона вже завершили вакцинацію. До кінця року планується прищепити понад 70% дорослого населення України.

вакцинація, фото Pxhere
вакцинація, фото Pxhere

"Ми успішно ведемо комунікаційну кампанію з популяризації вакцинації проти COVID-19 серед населення. Соціологія дійсно показує зростання бажаючих прищепитися", - сказала Кузін.

Нагадаємо, раніше Правила отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію: може мати кожен. Будь - хто, хто зробив щеплення від COVID-19, має право на отримання даного документа.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Головний санлікар України Кузін попередив про новий локдаун і третю хвилю ковіда - "він не зникне". Інтенсивність третьої хвилі ковіда буде залежати від кількості щеплених людей

Також «Знай.иа " писав, що Проти локдауна і вакцинації: Австралією і Францією прокотилася хвиля протестів. В Австралії, в суботу, через введеного локдауну кілька тисяч людей вийшли на масові протести.