Місто накрила піщана буря, кілометри жаху: гірше цунамі

У КНР зафіксували потужну піщану бурю, яка обрушилася на провінцію Ганьсу, на півночі центральної частини країни. Вона, з хмарами пилу, досягає висоти не менше 100 метрів. І викликала хаос в населеному пункті Дуньхуан.

Негода торкнулася Китаю теж у неділю, 25 липня, десь о 15:00 за місцевим часом. Через що місцевим представникам правоохоронних огранов довелося ввести контроль за дорожнім рухом, а також наказати водіям перечекати шторм після з'їзду зі швидкісних автомагістралей.

Піщана буря в Китаї, скріншот: Youtube
Піщана буря в Китаї, скріншот: Youtube

Українським пенсіонерам пояснили, чи врахують у стаж час, проведений у Центрі зайнятості

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Час перебування на обліку в центрі зайнятості в періоди, коли особа підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу з безробіття (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності), допомогу з часткового безробіття, допомогу з часткового безробіття на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, та матеріальну допомогу в період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації, включається до страхового стажу"

Скрін, Facebook Пенсійний кур'єр
Скрін, Facebook Пенсійний кур'єр

Газ по 15 гривень, а електроенергія за 2,50: як зміняться ціни для українців у серпні

Вартість кубометра газу досягла рекордного значення - понад 15 гривень за куб. Через ситуацію, яка склалася, очікувати зниження цін на місячний тариф у серпні не варто. Експерти кажуть, що судячи з прогнозів, ціни в платіжках залишаться такими ж, як і в липні.

Нагадаємо, що з 1 травня більшість українців були переведені на річний тариф на газ, і отримають цю послугу за фіксованою ціною. Решта ж продовжили платити як раніше, і кубометр газу знаходиться в діапазоні від 7,99 до 15,5 грн.

Електроенергія також може подорожчати вже з 1 серпня. На даний момент українці платять 1,68 гривень за кВ-год, але, Кабінет Міністрів України розробляє новий тариф.

Оплата за газ, кадр з відео
Оплата за газ, кадр з відео

Юля "Зайка" виходить заміж? Фіналістка "Холостяка" показала мужнього нареченого

Юля показала результат довгоочікуваної інтриги-дівчина одягла весільну сукню і виходить заміж за Богдана Юсипчука! Ведучий програми ЖВЛ на телеканалі "1+1" теж нещодавно інтригував українців можливими змінами в житті, і натякнув на весілля. Юля "Зайка" опублікувала два ніжних знімка з чоловіком, демонструючи кільця на безіменному пальці.

"Зайка" Юля, фото: Instagram
"Зайка" Юля, фото: Instagram

Леонід Кравчук у реанімації підключений до ШВЛ - ЗМІ

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі 29 липня 2021 року переніс операцію на серці. З тих пір політик продовжує перебувати в реанімації, а зараз джерело близьке до Леоніда Кравчука заявляє, що колишній глава держави був підключений до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

87-річний політичний діяч був відсутній на урочистому засіданні ВРУ, 28 червня. Його присвятили 25-річчю прийняття Конституції України. Сталося це через поганий стан здоров'я Кравчука. Тоді з'явилася інформація про заяву лікарів щодо стану експрезидента. Прессекретар Кравчука Сибірцева зізналася, що медпрацівники заборонили всіляке навантаження для нього.

Леонід Кравчук, скріншот: Youtube
Леонід Кравчук, скріншот: Youtube