Кабмін, який планує збільшити мінімальні пенсії в Україні, прийняв рішення про доплати пенсіонерам з інвалідністю I групи, які отримують менше 2,2 тис. грн на місяць.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що понад 30 тисяч людей з інвалідністю отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму і мають мінімальну пенсійну гарантію, тому рішення приймається з метою підтримки осіб з інвалідністю І групи.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

Як відомо, надбавки передбачені понад 30 тисяч осіб. Таким чином, пенсіонерам встановлена з 1 липня щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Варто нагадати, що середній розмір пенсії в Україні збільшився на 54 гривні. Станом на 1 липня середня пенсія становить 3778 гривень. У Пенсійному фонді пишуть, що найвищий розмір середньої пенсії в столиці — понад п'ять тисяч гривень. Найнижчий — у Тернопільській області-майже три тисячі гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що українським пенсіонерам розповіли, за що їх можуть позбавити виплат: "Помилки ,підробки, виїзд за кордон". Підставою для припинення виплати пенсії може стати, наприклад, виявлена помилка в документах.

Як повідомляв Знай.uа, українським пенсіонерам пояснили, чи врахують у стаж час, проведений у Центрі зайнятості

Також портал Знай.uа писав, що у Мінсоцполітики анонсували підтримку малозабезпеченим сім'ям: працевлаштують на підприємства і дадуть фінансову допомогу