Для всіх українців пенсійного віку, які продовжують офіційно працювати, з'явилися важливі новини. Так, органи Пенсійного фонду України здійснили автоматичний перерахунок пенсій, в середньому, розмір підвищення склав - 193 гривні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Мінсоцполітики в мережі Facebook.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

"Працюючим пенсіонерам проведено перерахунок пенсій. Органами Пенсійного фонду України проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Перерахунок проведено з 1 квітня після отримання даних з державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року. Відповідно, в червні пенсіонери отримають як підвищену суму пенсії, так і доплату за квітень і травень.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Перерахунок проведено особам, у яких після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менше 24 місяців і вони в цей час працювали. Страховий стаж, придбано за цей період, враховано при обчисленні нового розміру пенсії, а для пенсіонерів, які придбали не менше 24 місяців страхового стажу і мали більшу заробітну плату - пенсія обчислена з урахуванням збільшеної заробітної плати.

Всього збільшено пенсії у 313 тис. пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 грн. Перерахунок пенсій здійснено автоматично, без звернення пенсіонерів до Пенсійного фонду.", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, компенсація за карантин 8 тисяч гривень: як багато щасливчиків отримали допомогу від держави.

Як повідомляв Знай.uа, "Нова пошта" оголосила про нововведення: тепер це зможе зробити кожен українець.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики показали нові пенсії і назвали дату перерахунку.