Кліматична криза стала великим випробуванням для всього людства.

Погода в Україні та світі щорічно все більше приголомшує людей – температура повітря продовжує підніматися до катастрофічних меж, дощі топлять багатомільйонні міста, а про звичні пори року в конкретні періоди мова вже не йде, вони кардинально зрушилися. Причина в поступовій зміні клімату, наслідки якого стають все більш відчутними.

Згідно з новою доповіддю ООН "Зміна клімату 2021: дані фізичних наук", авторами якого стали 234 фахівців, якщо не вжити заходів, до кінця століття температура повітря може підвищитися на 3 °C, що призведе до змін в екосистемах світу.

Зміни погодних умов та їх наслідки

Рясні дощі і руйнівні повені затопили в липні країни Західної Європи, в даний час американські штати страждали від нестерпної спеки, а зараз страждають від масштабних лісових пожеж.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У Німеччині, в результаті дощів і підтоплень в липні налічували понад 130 загиблих. У той же час зниклих безвісти людей порахувати поки складно.

Зрештою катаклізми прийшли і в Китай, де в центральній провінції Хенань повені призвели до людських жертв, евакуації, вода залила інфраструктуру і розмила дороги.

За даними ООН, за останні 50 років найбільше жертв серед людей зафіксовано саме через екстремально високу температуру. Спека забрала не менше 55 тисяч життів.

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

повінь у Німеччині, скріншот з відео
повінь у Німеччині, скріншот з відео

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Статистика природних явищ, в результаті яких загинули люди

  • посухи - 650 000 смертей,
  • шторми - 577 232 смерті,
  • повені - 58 700 смертей
  • екстремальні температури - 55 736 смертей.

Раніше ми писали про те, що Крим продовжує йти під воду: затоплені будинки, перелякані люди і тотальна зневіра

Нагадаємо, що у Нью-Йорку затопило метро, влада закликала людей відсидітися вдома: всьому виною шторм "Ельза"

Також портал Знай.uа писав, що Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть.