Відомий український дизайнер і модельєр Андре Тан розповів українцям про модний цикл і як в наші гардероби пробираються тренди.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в соціальній мережі instagram, де за його життям і творчістю стежать понад 260 осіб.

Андре Тан розповів, що часто трапляється так, що модники всього світу на подіумі бачать щось шалено дивне і навіть відразливе. Але вже через півроку можна помітити, як ця річ незрозумілим чином пробирається в гардероби людей по всьому світу. Це явище знаменитий модельєр назвав "дифузією інновацій".

Андре Тан, фото: Instagram
Андре Тан, фото: Instagram

Потворна мода. "Новатори" знаходяться на початку своєрідної кривої циклу тренду - їх небагато. Це можуть бути зірки з незвичайним почуттям стилю. Наступна ланка- "ранні послідовники". Вони підхоплюють ідею і беруть зразок з подіуму або знаходять вінтажний аналог, який був би схожий на подіумний лук. Тренд починає поширюватися в маси, і просочується в магазини мас-маркету", - розповів Андре Тан.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Наступною ланкою в цьому ланцюжку буде "рання більшість" - це люди, яким подобається мода, і при цьому вони не бояться пробувати щось нове. Після починається "пік кривої" - це "пізніша більшість", які не схильні до ризику та експериментів. Більшою мірою ця група орієнтується на переважаючі тенденції.

Публікація Андре Тана: Instagram
Публікація Андре Тана: Instagram

Завершують цей ланцюжок "відстаючі". Це ті, хто буде пробувати річ пізніше всіх. Це ті, кого абсолютно не цікавлять гарячі тренди.

" Однак не всі тенденції поширюються однаково. Якщо зв'язок моди з реальністю низький з самого початку, тенденція може швидко згаснути, оскільки її сприйме тільки невелика частина населення. Але якщо пропонована естетика знаходиться з нами на одній хвилі, вона легко приживеться", — підсумував Андре Тан.

Нагадаємо, раніше Андре Тан і син слави Дьоміна показали найзручніший одяг для школярів: стильно і ні натяку на форму

Як повідомляє портал Знай.ua Андре Тан показав ідеальний літній одяг: "не маєте права виходити з дому"

Також Знай.ua писав, що Андре Тан на всю країну розповів подробиці розлучення з дружиною: просто закінчилася любов