На офіційному сайті Міністерства закордонних справ України з'явилася публікація, пов'язана з проханням утриматися від поїздок до Туреччини через лісові пожежі, які вирують на курортах останні дні.

Повідомляється, що 28 липня 2021 року аномально високі температури повітря спровокували і поширили вогонь в південних регіонах країни, там де розташовуються туристичні об'єкти — це стосується провінцій Анталья, Мерсін, Адана і Мугла. Вони неймовірно популярні для відпочинку українських мандрівників.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

"До боротьби з пожежами залучені всі наявні протипожежні ресурси Туреччини. З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок в уражені стихією регіони", - йдеться на сайті.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

ТАКОЖ МЗС України надав кілька номерів. Якщо хтось із вас або близьких знаходиться під загрозою життю або здоров'я, звертайтеся на "гарячі" лінії Консульства України в Анталії — +90 554 169 96 60, і Посольства нашої країни в Туреччині — +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

Нагадаємо, улюблені курорти українців спалахнули як сірники: дим, паніка і троє загиблих

Як повідомляв "Знай.ua", вогонь поглинув турецьку Анталію: безпросвітний дим накрив готелі з туристами

Знай.ua писав, пожежі в Україні знищили десятки гектарів землі, рятувальники назвали головні осередки небезпеки: категорично заборонено