На офіційному сайті Міністерства закордонних справ України з'явилася публікація, пов'язана з проханням утриматися від поїздок до Туреччини через лісові пожежі, які вирують на курортах останні дні.

Повідомляється, що 28 липня 2021 року аномально високі температури повітря спровокували і поширили вогонь в південних регіонах країни, там де розташовуються туристичні об'єкти — це стосується провінцій Анталья, Мерсін, Адана і Мугла. Вони неймовірно популярні для відпочинку українських мандрівників.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

"До боротьби з пожежами залучені всі наявні протипожежні ресурси Туреччини. З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок в уражені стихією регіони", - йдеться на сайті.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

ТАКОЖ МЗС України надав кілька номерів. Якщо хтось із вас або близьких знаходиться під загрозою життю або здоров'я, звертайтеся на "гарячі" лінії Консульства України в Анталії — +90 554 169 96 60, і Посольства нашої країни в Туреччині — +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

Нагадаємо, улюблені курорти українців спалахнули як сірники: дим, паніка і троє загиблих

Як повідомляв "Знай.ua", вогонь поглинув турецьку Анталію: безпросвітний дим накрив готелі з туристами

Знай.ua писав, пожежі в Україні знищили десятки гектарів землі, рятувальники назвали головні осередки небезпеки: категорично заборонено