Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський вже радів за нашого плавця Михайла Романчука, який зумів здобути для нашої країни четверту бронзову медаль на Олімпійських Іграх у Токіо.

Тоді 24-річний хлопець змагався на дистанції 800 метрів вільним стилем. А зараз Михайло приніс Україні першу срібну медаль на улюбленій відстані - 1500 метрів вільним стилем.

Михайло Романчук та Сергій Фролов, фото: OlympicUA
Михайло Романчук та Сергій Фролов, фото: OlympicUA

На жаль, перше місце зайняв американець Роберт Фінке, але після розважливого початку запливу, будучи поза трійкою лідерів на перших 300 метрах, Романчук зумів дістатися до другої позиції. На третьому місці зафіксувався Флоріан Велбрук з Німеччини.

Михайло Романчук, скріншот: Youtube
Михайло Романчук, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Хоча спочатку першість захопив німець, потім на дистанції перебував Роберт Фінке, а третім італієць Палтріньєрі. Згодом визначилася четвірка із зазначених плавців, які значно відірвалися від переслідувачів.

І вже за сто метрів до фінішу американець зробив ривок, який раніше ви могли бачити на 800-метрівці. Але Михайло з Велбруком не були готові до подібного.

Михайло Романчук, скріншот: Youtube
Михайло Романчук, скріншот: Youtube

Примітно те, що Романчук до цього, в півфіналі на дистанції 800 метрів, здобувши перемогу з результатом 7.41.28, встановив національний і Олімпійський рекорди.

Нагадаємо, Володимир Зеленський перейнявся сльозами Еліни Світоліної на Олімпійських іграх: "Це перша"

Як повідомляв "Знай.ua", реакція перетворилася на мем: канадська плавчиня взяла "золото" на Олімпійських іграх-2020, але не зрозуміла цього

Знай.ua писав, українка Еліна Світоліна завоювала "бронзу" на Олімпійських іграх у Токіо: вирвала перемогу в останній момент