Через 30 років ймовірність виникнення екстремальної спеки в різних куточках планети може зрости в 7 разів. Про це повідомили експерти Швейцарського федерального технологічного інституту.

Вчені провели експеримент, де змоделювали ймовірну частоту виникнення екстремально високих температур при різних рівнях викидів парникових газів. Таким чином, вони встановили, що якщо викиди зростатимуть з теперішнім темпом, то до 2050 року ймовірність виникнення надзвичайної спеки зросте в 7 разів, а до 2080 року - в 21 раз.

Ці досліди також показали, що найбільш ймовірними ці скачки температур будуть під час процесів прискореного потепління. Тим часом, як при більш помірних періодах такі температурні скачки є найменш ймовірними.

"Лише за останній місяць у світі були побиті температурні рекорди в декількох регіонах, а в Європі та Китаї пройшли руйнівні повені. Вочевидь, зміна клімату вплине на планету. Розуміння того, що може статися в майбутньому, життєво важливо для того, щоб ми могли адаптуватися", - розповіла кліматолог Вікі Томпсон.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Спека риматиметься і сьогодні, 1 серпня, але синоптики також прогнозують дощі.

У Львові також обіцяють спекотну погоду, і температура повітря підніметься аж до 33 градусів тепла.

Так, львівський водій вирішив боротися з літньою спекою у транспорті, возивши пасажирів з відкритими дверцятами автобусу.