Колишня прес-секретарка Президента України Юлія Мендель стала однією із ведучих команди телевізійної передачі «Велика деолігархізація»,що транслюється на каналі «Україна» і «Украіна 24».

Перша відеоколонка була в ефірі ще 17 липня. Сьогодні, на своїй сторінці в Instagram Юлія оприлюднила текст проте, що обговорювала у вчорашній програмі.

"Поговорімо про складне, нудне й водночас конспірологічне. Гроші завжди оповиті таємницями, здогадами та чутками. Останні фінансові балачки точилися навколо нібито затримки платежів Держказначейства. Тобто зарплат, соціальних виплат, фінансування доріг та всього того, за що відповідає держбюджет."

Із її слів, чутки лякають. Але, насправді, правда складніша. У чому вона полягає - розбиралася Юлія Мендель.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Жодного офіційного підтвердження цих чуток не прозвучало від жодної державної структури. Мовчать на цю тему й провідні ЗМІ, які відповідально ставляться до верифікації фактів, тобто ретельно їх перевіряють.

Навіть якщо й справді всередині казначейської системи були затримки, справа могла бути в боргах, виплати за якими в липні становили близько 20-ти млрд грн.

Однак, уже в серпні ми очікуємо $2,7 млрд від МВФ, і дрібні поточні затримки (якщо вони взагалі є) не перетворяться на щось серйозне. Проблеми можуть виникнути пізніше, у листопаді-грудні, коли треба буде фінансувати традиційно високі видатки кінця року. І це – одна з основних причин надзвичайної важливості МВФ та купи вигадок навколо Фонду.

Міжнародний валютний фонд - одна з найпотужніших фінансових організацій світу з доступом до управлінців ледь не кожної держави. У МВФ апріорі немає шансу уникнути конспірологічного ореола. Однак по суті для наших управлінців – це лише ефективний фінансовий інструмент. І боятися чи боротися з ним – ніби повторювати печерну звичку протистояти злим духам, що вселились у матеріальні речі.

Крім зазначених грошей, які МВФ нині роздає всім державам, що потерпіли від пандемії, Україна збирається отримати іншу частину вже укладеної, лише нашої, програми stand-by.

Цього тижня Президент і глава МВФ обговорили прогрес у її виконанні. Ідеться про два ключові законопроєкти для посилення корпоративного управління в банках і закони про Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів. КрісталІна ГеоргІєва, очільниця Фонду, оцінила виконання програми як цитую «хороший економічний прогрес». І у вересні ми очікуємо місію для технічних погоджень.

До кінця року Україні потрібно отримати наступний транш, аби справді не було затримок з виплатами і фінансуванням проєктів."

Поінформований – значить, озброєний - стверджує Юлія. І у той час, закликає спільними зусиллями стежити за бюджетом, щобзнати, що відбувається із нашими з вами грошима.

"Часто це складно, нудно, але тільки від вас залежить, чи буде українська економіка конспірологічною," - підсумувала Юлія у своєму пості.

Нагадаємо, Колишня Козловського зізналася, що сталося після інтерв'ю з Юлією Мендель: "Відчуваєш себе..."

Також Знай.uа писав Ексречниця Зеленського Юлія Мендель "ощасливила" рупора Путіна Дмитра Пєскова

Як раніше повідомляв Знай.uа Експомічниця Володимира Зеленського Юлія Мендель поскаржилася на закиди через вагу і чутки про "вагітність": "Чоловіка так складно...."