Лідер української збірної з боксу Олександр Хижняк, чемпіон світу і Європи 2017 року, переможець Європейських ігор-2019, пробився до фіналу змагань на Літніх олімпійських іграх-2020 у Токіо (Японія).

Про це повідомили на сторінці Державної прикордонної служби України.

Тепер, після перемоги у півфіналі над філіппінцем Еуміром Марсьялем, попереду в українського спортсмена-прикордонника боротьба за олімпійську золоту нагороду.

Олександр Хижняк завоював золото на Кубку Странджа, facebook.com/olympicua
Олександр Хижняк завоював золото на Кубку Странджа, facebook.com/olympicua

«Є фінал! Прикордонник Олександр Хижняк буде битися за «золото». Щойно на Олімпіаді завершився півфінальний бій з боксу, в якому переміг український боксер-прикордонник! Суперником українця був філіппінець Еумір Марсьяль. Прикордонники вболівають за Олександра у фіналі! Вболівайте й ви», - із захватом повідомили на сторінці Держприкордонслужби.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Треба зазначити, що, якщо Хижняк все-таки переможе суперника у фіналі, його золота медаль стане другою для України на цих іграх. Першу здобув у греко-римській боротьбі спортсмен Жан Беленюк.

Як писав Знай.uа, у Лондоні призупинили ліцензійний турнір з боксу через пандемію коронавірусу у світі.

МОК також скасує континентальні та світові ліцензійні змагання, які були заплановані на травень.

На турнірі в Лондоні лідер української збірної Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг вийшов у наступний раунд змагань. У першому поєдинку Хижняк в першому ж раунді нокаутував азербайджанського боксера Камрана Шахсуварлі.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Олімпійські ігри тривають в Токіо.