Е-лікарняний в Україні: як зміняться виплати та оформлення з 1 вересня

Починаючи з 1 вересня 2021 року всі медичні заклади України повністю перейдуть на електронні лікарняні. Також відомо, що до цього діятиме перехідна модель. Медики робитимуть довідки про" тимчасову непрацездатність " в електронному вигляді, однак пацієнти отримуватимуть на руки і паперовий документ.

Оформлення лікарняного, фото: кадр з відео
Оформлення лікарняного, фото: кадр з відео

Електронний лікарняний - це документ, який підтверджує тимчасову непрацездатність працівника. Він зареєстрований в зазначеному МОЗ порядку і має індивідуальний номер в спеціальному реєстрі. Такий лікарняний є підставою для нарахування страхових виплат.

Україна висунула нові правила для в'їзду через карантин: хто "проскочить" без проблем

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

В Україні починаючи з 5 серпня змінили правила перетину кордону та контрольних пунктів в'їзду-виїзду, пов'язаних з карантином.

Так, щоб перетнути кордон на в'їзді в Україну іноземці пред'являють: страховий поліс, довідку про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду.

Алкоголь став рідше забирати життя українців: значна різниця за п'ятнадцять років

16 років тому через вживання великої кількості алкогольних напоїв померло 10,2 тисячі наших співвітчизників. Однак з цього моменту смертність з цієї причини почала йти на спад в середині двохтисячних років щодня від горілки, пива або самогону гинуло 28 осіб, а зараз цей показник скоротився до семи.

Ціни на алкоголь, фото: кадр з відео
Ціни на алкоголь, фото: кадр з відео

Абітурієнту всунули повістку в поштову скриньку прямо перед вступом: ще немає 18 років

У соціальній мережі Facebook є група, яка спочатку була створена для допомоги приймальним комісіям та особам, які беруть участь у вступній кампанії в 2021 році.

Абітурієнти, скріншот: Youtube
Абітурієнти, скріншот: Youtube

Зараз там з'явилося повідомлення від Ольги Толюпи. Жінка є матір'ю ще неповнолітнього абітурієнта. І вона стала свідком наявності повістки до військкомату, 12 серпня 2021 року.

В Україні очікується зростання вартості алкоголю: Верховна Рада збирається прийняти закон

19 липня у ВРУ зареєстрували закон, який пропонує обмежити місця продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Як повідомляє Європейська Бізнес Асоціації, якщо його приймуть, то це призведе до цін на ці продукти.

алкоголь, фото Pxhere
алкоголь, фото Pxhere

Пояснюється тим, що для обладнання торгових точок бізнесу доведеться витратити деякі кошти і задіяти ряд капітальних інвестицій. До того ж передбачається, що кількість офіційних точок істотно скоротиться, що зробить популярним контрафакт.