Рибалки виявили на березі пустельного пляжу в Південній Австралії величезну рибу, вагою в кілька сотень кілограмів.

Два австралійських рибалки натрапили на рибу-місяць (або як її називають в Австралії (sunfish) риба-сонце), самотньо викинуту на берег пустельного пляжу в 25 км на схід від гирла річки Муррей — популярного рибальського місця і відпочинку в Південній Австралії.

риба-місяць, фото з Facebook

Проїжджаючи повз, рибалки подумали, що на березі валяється величезна колода, але придивившись, зрозуміли, що перед ними - рідкісна риба, вражаючих розмірів – довжиною близько 2,5 метрів і вагою в кілька сотень кілограмів. Чоловіки сфотографувалися з громадиною біля берега. Подруга одного з рибалок, яка виклала фото в Facebook, спочатку прийняла знімки за розіграш.

"Риба-місяць, знайдена моїм хлопцем пару днів тому у Куронга. Спочатку думала, що це підробка. Коли вони проїжджали повз, прийняли її за колоду", - написала жінка в соцмережі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

риба-місяць, фото з Facebook

Як відомо, рибу-місяць нерідко викидає на берег в Австралії, мінімум кілька разів на рік. Ральф Фостер з Південно-Австралійського музею стверджує, що на це є причини: "Одна з головних небезпек для них — зіткнення з човном. Також вони часто їдять поліетиленові пакети, приймаючи їх за медуз, що призводить до загибелі"

"Риба-місяць може вирости до трьох метрів в довжину, більше чотирьох — у висоту, і важити до двох з половиною тонн. Вид вважається вразливим, і тому така знахідка — досить рідкісне явище. Таких риб зустрічають в основному в тропічних водах і нерідко плутають з акулами через схожі плавників. Риба-місяць вважається делікатесом в деяких частинах Азії, включаючи Японію, Корею і Тайвань. Для людини такі риби небезпеки не представляють", - написали в livejournal.

Дайверам пощастило зустріти рідкісну рибу біля берегів Португалії.

Нагадаємо, що чоловік Катерини Кухар Олександр Стоянов врятував зубатенького дитинча акули: "До останнього боролася за життя"

Як повідомляв Знай.иа, "Справжній дракон": вчені дістали з давніх пісків гіганта з 7-метровими крилами, замість пащі - спис

Також портал Знай.иа писав, що від "мур" до "кусь" - один крок: чому кішки пестяться, а потім кусають