Соціальна служба Австралії рішуче налаштована позбавити пенсії 102-річну тяжкохвору жінку.

Держструктура попросила її з'явитися в центр держпослуг, щоб ідентифікувати свою особу. Хвора пенсіонерка вже кілька років прикута до ліжка, і тому не може цього зробити чисто фізично. Після відмови співробітники соцслужби почали погрожувати 102-річній австралійці скасуванням пенсійних виплат.

Байдужі працівники проігнорували важкий стан хворої бабусі. Також їх не особливо схвилювало те, що в центрі держпослуг старенька може заразитися коронавірусом в своєму віці.

Варто зазначити, що в Австралії пенсійний вік настає в 65 років, незалежно від статі. До 2023 року уряд країни планує підняти цю позначку до 67 років.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Стаж і місце роботи не мають значення. Державну пенсію виплачують навіть тим, хто ніколи у своєму житті не працював. Розмір виплати залежить від сімейного стану, кількості дітей на утриманні, величини річного доходу та наявності майна у власності.

Максимальна сума - 1590 доларів на місяць на самотнього пенсіонера і 1200 доларів для тих, хто перебуває у шлюбі.

Раніше ми писали про те, що "Рука допомоги" дітям і пенсіонерам: у Мінсоцполітики пояснили, що зміниться з 1 вересня

Нагадаємо, що українець зустрів згорбленого дідуся з відром груш на трасі і ледь не заплакав: "Змушений, хіба ж це пенсія?"

Як повідомляв Знай.uа, "Бойова мати" накинулася на стареньку і скинула її з лавочки: сусіди просто дивилися

Також портал Знай.uа писав, що пара пенсіонерів побудували свої стосунки після 70 і вже 12 років разом: "Живемо в своє задоволення"