Ще вчора, 13 серпня 2021 року, народний депутат України Жан Беленюк повідомив, що на нього намагалися напасти в центрі Києва.

Невідомі люди підбігли до нього і почали вигукувати всякі расистські гасла, називаючи олімпійського чемпіона в Токіо "мавпою" і закликаючи "валити в Африку". Про це він повідомив особисто на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook і Instagram, де за його життям стежать дуже багато людей.

Жан Беленюк і Зеленські, фото: Instagram
Жан Беленюк і Зеленські, фото: Instagram

До бійки не дійшло, але потім Жан Беленюк поставив кілька запитань, які стосуються критеріїв патріотизму, існуючих в Україні, наскільки Олімпійських чемпіон може бути в безпеці на батьківщині і чи нормально жити в європейській країні і чути образливі речі на адресу тих, хто її прославляє.

На подію миттєво відреагували президент України Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, представники Національної поліції та інші.

Скрін, відео YouTube Беленюк
Скрін, відео YouTube Беленюк

"Український гімн пролунав на Олімпіаді @Tokyo2020 саме завдяки #ЖанБеленюк! Він - один з найдостойніших синів України, ним пишається наш народ! А будь-які прояви расизму чи ксенофобії в Україні неприпустимі! Поліція повинна жорстко реагувати на такі випадки і припиняти їх", - написав глава держави в Twitter.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після цього нардеп написав подячний пост у Facebook, в якому сказав велике спасибі всім, хто підтримав його у важку хвилину. Він вже дав всі необхідні свідчення поліції, але не зазначив слова Володимира Зеленського.

Нагадаємо, на Жана Беленюка скоїли зухвалий напад у центрі Києва: "Вали в Африку"

Як повідомляв "Знай.ua", Жан Беленюк згадав, чого йому коштував гопак після травми на Олімпіаді в Токіо: "Мене вигнали"

Знай.ua писав, Жан Беленюк висловився щодо цькування бронзової призерки Магучих: "Все заради виграшу"