У Туреччині виявили, ймовірно, залишки знаменитого Троянського коня. У всякому разі, так вважають місцеві археологи, передають зарубіжні ЗМІ.

Під час розкопок на місці легендарного міста Троя на пагорбах Гіссарлика, було виявлено велику дерев'яну будову. Припускають, що це можуть бути залишки Троянського коня – хитрого пристосування, за допомогою якого стародавні греки змогли проникнути всередину обложеної Трої.

Археологам вдалося виявити десятки ялинових дощок і балок довжиною до 15 метрів (49 футів), зібрані в конструкцію дивної форми.

Фото: greekreporter
Фото: greekreporter

Загадкова знахідка була розташована всередині стін стародавнього міста Троя.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами професорів Бостонського університету Крістін Морріс і Кріса Вілсона, "всі тести з вуглецевого датування та інші аналізи дозволяють припустити, що дерев'яні частини та інші артефакти датуються XII або XI століттями до нашої ери».

Морріс і Вілсон допускають, що ця споруда пов'язана з описаним в Стародавньому епосі конем. Вони стверджують, тести тільки підтверджують їх теорію.

"Це відповідає датам, зазначеним для Троянської війни багатьма стародавніми істориками, такими як Ератосфен або Прокл. Конструкція також відповідає опису, яке зустрічається в багатьох джерелах. Не хочу здатися занадто самовпевненим, але я майже впевнений, що ми знайшли справжній артефакт!», - вважають вчені.

Археологічні розкопки, скріншот з відео
Археологічні розкопки, скріншот з відео

Археологи також виявили пошкоджену бронзову пластину з написом: «Після повернення додому греки присвячують цю приношення Афіні».

Нагадаємо, всупереч грабіжникам, погоді і відчаю: як проходили пошуки знаменитої золотої пекторалі

Як повідомляв " Знай.ua " на Кривбасі розроблять дорожню карту з вирішення проблем зі скиданням шахтних вод в Інгулець. Шлях археолога Бориса Мозолевського до головної знахідки свого життя-скіфвської пекторалі, був тернистий

Знай.ua писав, У Франківську водолази виявили причину трагічної загибелі трьох людей у річці: "Глибиною 4 метри". Держекоінспекція виступить координатором проекту вирішення проблеми скидання надлишків стічних (шахтних) вод Кривбасу.