Багатьом українцям давно полюбилася так звана "капуста по-корейськи", що отримала свою назву за аналогією з стравою, що готується з моркви. Шматочки білокачанної капусти рожевого кольору на святковому столі виглядають так, ніби це пелюстки троянд. Звідси і друга назва страви - "капустка-пелюстка".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПропонуємо вам рецепт цієї простої і ефектною закуски.
Що знадобиться:
- Капустина
- Одна буряк
- Один солодкий червоний перець
- Три-чотири зубчики часнику
- Петрушка, лавровий лист, чорний, запашний перець за смаком.
Для маринаду:
З розрахунку на один літр води
- Дві столові ложки солі,
- Одна столова ложка цукру,
- Дві столові ложки оцту 9%.
На трилітрову банку знадобиться півтора літра маринаду.
Як готувати:
- Шаткуємо капусту квадратиками, буряк тремо або ріжемо соломкою, солодкий перець теж нарізаємо соломкою. Додаємо спеції і зелень.
- Кип'ятимо потрібну кількість води, додаємо цукор, сіль, оцет.
- Овочі змішуємо, складаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом.
- Банку ставимо в глибоку миску, зверху накриваємо пластмасовою кришечкою, але не закриваємо.
Ми залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім на добу - в холодильнику. Блюдо буде готове на третій день.
Раніше повідомляли, Костянтин Грубич в загадковій Азії ризикнув помацати "античну" рідину: "тендітні вироби...".
Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич у Ніжині скуштував місцеві смаколики з огірків: розсольник, ікра та бутерброди.
Знай.uа писав, простий рецепт тих самих сочников з сиром-смак родом з дитинства.