Стало відомо про те, що в Токіо відкрилися Паралімпійські ігри 2020. У них візьме участь рекордна кількість спортсменом з 161 країни світу - 4 403. Україна також є в їх числі.

Більш того, українські спортсмени вже заробили в перший день кілька медалей, про що і розповів президент країни у своєму новому пості на сторінці в соціальній мережі Instagram, де за ним стежить більше 9 мільйонів користувачів.

Пройдуть Паралімпійські ігри з 24 серпня по 5 вересня, і буде розіграно відразу 539 медалей з 22 видів спорту. Додані і нові види - тхеквондо і бадмінтнон.

"Я оголошую про відкриття Паралімпійських ігор в Токіо-2020", - сказав імператор Японії Нарухіто на Національному стадіоні. При цьому, вона був практично порожній, так як в світі все ще борються з пандемією, і щоб не наражати нікого на небезпеку, довелося піти на такі заходи.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

143 українських атлета вирушили в Токіо, щоб боротися за медалі в 15 видах спорту, і вже кілька з них вдалося заробити, що вивело нашу країну на 5 місце в медальному заліку.

Медальний залік, фото: скріншот
Медальний залік, фото: скріншот

"Перші медалі України на Паралімпійських іграх у Токіо 🇺 🇦

✅ Євгенія Бреус завоювала бронзову нагороду у фехтуванні на візках у шаблі.

↑ Артем Манько завоював срібло в чоловічій шаблі.

✅ Антон Коль завоював срібло в плаванні на спині на дистанції 100 м.

Відмінний старт! Вболіваємо за наших!"- сказано в пості.

Медальний залік, фото: скріншот
Медальний залік, фото: скріншот

Після цього українці здобули ще одну бронзову медаль, і навіть золоту.

Раніше повідомляли, це Олімпіада, безмовна, без оплесків, без нічого, - Томенко.

Знай.uа писав, тільки початок: Дар'я Білодід взяла першу медаль для України на Олімпійських іграх-2020